Булстрад и Български имоти с нови тарифи за Гражданска отговорност от 10-ти септември 2010

БГ имоти и Булстрад въвеждат новт тарифи за Гражданска отговорност. Промяната в цените на застраховката не е кампанийна, а по-скоро се прави по целесъобразност.

Булстрад прилагат минимално увеличение при леките автомобили, основно при тези с обем на двигателя над 2000 куб. см. БГ имоти също въвеждат промени: при леките автомобили с двигатели до 2500 куб. см. цената на застраховката се покачва, докато при автомобилите над 2500 куб. см. цената се понижава. Малък бонус е предоставен на собствениците от регионите първа група /с рег. С, СА/, които имат автомобили с двигатели под 1800 куб. см. - тук понижението е с 10 лв.

Съществената промяна и при двете застрахователни компании е цената за едрогабаритните МПС. При седлови те влекачи и автобусите /без оглед броя на местата/, увеличението е осезаемо, а в някои случаи - двойно. Например за автобуси над 40 места с рег. С, СА, досега застраховката в БГ Имоти беше 489 лв., а от 10 септември ще бъде 1200 лв. От Булстрад заемат адекватна позиция като обясняват, че въпросното увеличение се дължи на множестото произшествия /главно в чужбина/, което е увеличило и разхода на компанията във вр. с изплащане на дължимите обезщетения.

При мотоциклетите и товарните автомобили също има промени при БГ имоти, но те не са така осезаеми. Единствено при товарните автомобили над 20 т. има покачване на цената. При по-нискогабаритните камиони стойностите са в посока намаляване.

 

ArtCreativeFace Like Button Module