Застраховка само за броня, огледала, стъкла и фарове

Застрахователният брокер "Ес Ди Ай", в партньорство със застрахователна компания "Булстрад" предлагат на пазара нов вид застраховка, която е съобразена с пазарните условия – “Стъкла, Огледала, Фарове и Брони”. С този пазарен ход двете компании проявяват именно тази гъвкавост и далновидност, от която има такава голяма нужда българския застрахователен пазар.

Благодарение на кризата вече веки може да се сключи застраховка Каско, чието покритие обхваща само определени детайли: броните, стъклата, фаровете и огледалата на вашия автомобил. Тъй като това са най-често уврежданите детайли в градски условия на шофиране, възможно е много шофьори, които имат интерес да застраховат само тези детайли да проявят интерес към новия продукт.

Покритието по застраховката е в пъти по-малко от това на стандартното Каско, вследствие на което и цената е в пъти по-ниска. Обезщетенията по този вид застраховка се изплащат само по експертна оценка т.е. собственикът няма право да ползва доверен сервиз на застрахователя. Предвидено е и разширение на застрахователното покритие при заплащане на допълнителна премия.

Въпреки чудесната идея обаче, е явно че продажбите на този вид Каско не са особени големи. Застраховката, която покрива щети на стъкла, огледала, фарове и брони може да излезе в пъти по-евтино от стандартно Каско и цели да даде варианти на собствениците на стари коли и такива, които са парично затруднени. Явно е, че българският потребител наистина се ориентира трудно на застрахователния пазар, тъй като по всяка пазарна логика, този вид застраховка следва да бъде много търсена в конкретния момент.

 

ArtCreativeFace Like Button Module