Гражданска отговорност може да се сключва и на бензиностанция

Някои от големите вериги бензиностанции започнаха да се превръщат в застрахователни брокери. Ежегодно, през декември застрахователите провеждат свои кампании във връзка с продажбата на застраховките Гражданска отговорност. Шофьорите вече могат да си закупят застраховки и докато зареждат гориво.

"Петрол" АД, която притежава една от най-мощните вериги бензиностанции в България, вече се е регистрирала и като застрахователен брокер. Така по всички бензиностанции клиентите на "Петрол" АД ще могат да сключат и Гражданска отговорност. Друг е въпросът обаче доколко такъв един метод на действие е удачен поради факта, че времето за изготвяне на една полица е твърде много в сравнение с времето, което се очаква за престой на един автомобил на една бензиностанция. "Петрол" предлага полиците на 11 застрахователя с отстъпка от 10%.

Подобно е и положението с друга голяма верига бензиностанции - Лукойл. Техните клиенти ще могат да избират между различни застрахователни компании, от които да си купят Гражданска отговорност с отстъпка. Основен проблем и тук е времето за подготовка на документите, което в повечето случаи надхвърля половин час.

 

ArtCreativeFace Like Button Module