Цените на Гражданската отговорност падат

Повечето застрахователни дружества вече подготвят своите стратегии за декемврийската кампания във връзка със застраховката Гражданска отговорност. Очакваното повишение на цените до 600 лв. за полица все още не е факт, дори напротив - в глобален мащаб цените отново сякаш вървят надолу. Макар да има действително поскъпване в някои случаи.

Нова тарифа с намалени цени от около 5% обявиха от Уника, като намалението се отнася също и за автобусите и товарните автомобили.

Промени в цените има и при Армеец и ДЗИ, които също въвеждат ред отстъпки. При ДЗИ има извстно поскъпване за автомобили със Зелена карта за товарните автомобили и автобусите. ДЗИ прави 33% отстъпка за юридически лица и 6.5% за физически лица от населени места извън рисковите градове София, Варна, Пловдив, Перник и Благоевград. Армеец, от своя страна въвежда намаленията, които прави за автомобили без "Зелена карта" и за застраховките със елена карта".

Булстрад и Български имоти също въведоха нови тарифи от септември. Булстрад направи леки увеличения при автомобилите с двигатели над 2 000 куб.см. Български имоти пък намали сумата за застраховките за автомобили с над 2 500 куб.см., а оскъпи полицата при автомобилите с по-ниска мощност. И при двете застрахователни компании значително се увеличава застраховката при едрогабаритните МПС, като при БГ имоти Гражданската отговорност за автобус с над 40 места поскъпна с над 140%.

Очакват се и промени при тарифите на Бул Инс и Евроинс. Лев Инс явно не планират да намаляват цените си, тъй като те и без това са едни от най-ниските на пазара за "Гражданска отговорност".

 

 

ArtCreativeFace Like Button Module