Ще поставят камери в пунктовете за технически преглед

Управляващите съобщиха новината, че подготвят законопроект, според който ще се поставят камери в пунктовете за Годишен технически преглед. Това стана след извършено телевизионно разследване на БTВ. Хора от телевизията са посетили няколко пункта за извършване на годишни технически прегледи и са поискали издаване на документи за техническа годност на автомобила само срещу талон, тъй като автомобилът бил в Плевен.

От няколко пункта явно са им отказали, но в крайна сметка журналистите са стигнали на място, където срещу сумата от 40 лв. и представен талон Гражданска отговорност, им е било предоставено заветното талонче за технически преглед. Единственото, което са поискали от въпросния пункт е било Гражданска отговорност, като служителите са изпратили стажант – репортерката на най-близката бензиностанция за да си направи Гражданска отговорност.

В крайна сметка контролните органи се заканиха да отнемат лиценза на фирмата за извършване на ГТП, но остава въпроса докъде и докога ще се разпростира толерантността към подобни нарушения.

 

ArtCreativeFace Like Button Module