Премахват маркировката на автомобилите

Собствениците на МПС ще трябва да махнат залепените от застрахователите маркировъчни стикери за "Каско", решиха депутатите, гласувайки на второ четене промените в Кодекса за застраховането. От сега нататък застрахователите няма да имат право да поставят маркировки върху автомобилите. Липсата на такива стикери не може да бъде основание за отказ от покритие на един или повече застрахователни рискове, според депутатите.

Застрахователи, белязали колите на клиентите си, ще се наказват с глоба от 30 000 лева, която ще се удвоява при повторно нарушение.
Петдесет лв. ще бъде глобата на водачите на „маркирани” автомобили, които не са махнали маркировките, обозначаващи застраховането. Застрахователите ще бъдат задължени да променят и общите си условия.

Премахването на маркировката вероятно обаче няма да съкрати разходите на клиентите по застраховката. Към днешна дата застрахователите изискват такси за оглед и маркировка. Очаква се въпросните такси да бъдат намалени незначително, но не и да изчезнат.

 

ArtCreativeFace Like Button Module