КФН предоставя възможност за справка по Интернет за сключена "Гражданска отговорност"

От сайта на Комисията за финансов надзор всяко лице може да провери кога изтича застраховката "Гражданска отговорност" на даден автомобил. Справката се прави по регистрационния номер на колата и показва всички сключени застраховки за въпросния автомобил. Системата изисква въвеждането и на Анти-спам код. При настискане на бутона "Търси" се показва съобщение, отразяващо статуса на автомобила към момента, напр. Към 01.01.2010 автомобил с ДКН= CA****MT има валидна застраховка "Гражданска отговорност".

Следва и история на МПС-то. Системата показва точно през коя година и при кой застраховател за въпросния автомобил е била сключена застраховка "Гражданска отговорност", както и датата да подписване на полицата, както и датата, на която застраховката е изтекла. Наличен е и номера на полицата.

Инструментът е изключително полезен, а и вероятно въпросната система ще бъде използвана от МВР за засичане на водачите-нарушители, които карат без валидно сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

 

ArtCreativeFace Like Button Module