Гражданска отговорност. Има ли значение къде?

Когато сключваме застраховка Гражданска отговорност, в повечето случаи единственото нещо, което ни интересува, е цената. Често обаче,  нещо което е по-евтино в момента, впоследствие се оказва по-скъпо. Такъв пример често се оказва именно валидността на застрахователната полица по "Гражданска отговорност". Особено важен е въпросът дали застраховката важи само за територията на страната или е валидна и в чужбина. В случай, че решите да пътувате в чужбина, в някои компании ще трябва да заплатите допълнителна премия и като цяло впоследствие полицата да се окаже по-скъпа.

Друго важно обстоятелство е въпросът дали имате някаква допълнителна услуга,  която получавате към полицата – това може да бъде например "Автоасистънс" услуга или отстъпка от годишния технически преглед, а също и отстъпка от друг вид застраховка.

За автомобилите, които имат застраховки Каско, понякога се предоставя допълнителна отстъпка при наличието на "Гражданска отговорност" при същия застраховател. Не на последно място, от значение е изборът на коректен застраховател, който ще изплати коректно обезщетение на пострадалото лице в случай на настъпване на застрахователно събитие. Експертен съвет за това кой застраховател предлага най-добрата оферта в момента, без това да оскъпи вашата полица можете да получите от застрахователен брокер или друг застрахователен консултант.

 

ArtCreativeFace Like Button Module